Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper 1024x681 - Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper

Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper

Har du full oversikt over alt som rører seg i det norske næringslivet? Sannsynligvis ikke, men det har vi! For bare noen år siden var disse tre selskapene startups som prøvde å bygge seg opp. I dag er de noen av Norges teknologiselskaper med størst internasjonalt potensiale.

Disse selskapene har vi størst tro på

I denne artikkelen ville vi rette fokus mot tre bedrifter vi har stor tro på i 2022. Tech-miljøet i Norge blomstrer, og det er mye å ta av. Men disse selskapene har hatt særlig gode resultater i 2021, og vi tror at trenden vil fortsette.

1. reMarkable

Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper 1 - Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper

reMarkable produserer et lesebrett som også kan brukes til å ta notater for hånd. Det unike med dette brettet er at overflaten både ser, høres og føles som å skrive på papir. Oslo-gutten Markus Wanberg står bak den geniale ideen. Etter en crowdfundingkampanje i 2016 ble de første brettene solgt i 2017. I dag er reMarkable 2 ute på markedet, og vi tviler ikke på at en tredje generasjon er rett rundt hjørnet. Fun fact: Selveste Mark Zuckerberg er fan, og har hatt brettet liggende fremme på kontoret sitt under intervjuer.

Vi spår en stor vekst for reMarkable i 2022 og årene fremover.

2 .Oda.no

Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper 2 - Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper

Tidligere kolonial.no heter nå oda.no, og er som du sikkert vet Norges største dagligvarehandel på nett. Fra å være et selskap få kjente til, konkurrerer Oda nå med de største lavpriskjedene i Norge. Veksten er mye takket være den enkle og brukervennlige nettsiden deres. Oda har vist at man kan ta vanlige tjenester til nye høyder ved hjelp av teknologi. Planen deres er også å satse internasjonalt. Vi er svært spente på hva som blir det neste for Oda!

3. Otovo

Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper 3 - Fra startups til fremtidens norske teknologikjemper

Otovo er en norsk solcelleleverandør, som gradvis har vært i vekst siden starten i 2015. Nettsiden deres er svært innovativ. Her kan forbrukere søke opp adressen sin og se hvor mange solcellepaneler som kan plasseres på akkurat deres tak. Otovo har blitt en stor aktør i Norge og har vokst mye den siste tiden på grunn av høye strømpriser. Selskapets plan er selvfølgelig å ekspandere til det europeiske markedet, noe vi har stor tro på!

Jobber du i en startup?

Dersom du jobber i en startup vil vi be deg om å studere disse selskapene nøye. Hva har de gjort, som bedriften din kan lære av? Kanskje blir nettopp ditt firma nevnt på listen vår i årene som kommer? Tips oss også gjerne om spennende startups, vi er alltid interessert i å få med oss siste nytt på teknologifronten.