Tips! Her kan du lese mer om gründerliv og teknologi

Ønsker du å lese enda mer om temaene vi tar opp her på Grundermessen.no? I denne artikkelen skal vi tipse deg om noen andre gode kilder. Hva med å sjekke ut favorittbøkene til en av vår tids mest fremgangsrike tech-genier? Eller hva med en app som tilbyr korte versjoner av spennende sakprosa for gründere?

Lesehestene Elon Musk og Mark Zuckerberg

Googler du “habits of successful people” får du opp en drøss med artikler fra store internasjonale medier. En av gjengangerne på denne listen er at suksessfulle mennesker leser mye, og gjerne har et daglig leseritual. En som er kjent for å lese masse er Tesla- og Space X-mogulen Elon Musk. En av bøkene han ofte anbefaler passer godt for oss som er interessert i startups. Det er nemlig den bestselgende boken Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future  av Peter Thiel.

En annen storhet innen teknologiens verden er Facebook-gründeren Mark Zuckerberg. I 2015 lanserte han bokklubben A year of books, hvor han anbefalte 23 bøker til medlemmene. En av disse var boken Creativity, Inc: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration av Ed Catmull og Amy Wallace. Kreativitet er naturlig nok en viktig ingrediens når man skal skape og markedsføre en startup, så her kan du lære masse.

Du har helt sikkert en gründer som inspirerer deg mer enn alle andre. Hvilke bøker leser denne personen? Kanskje de til og med har skrevet noe selv? Finn ut av det og la deg inspirere!

Ikke fan av å lese? Kanskje dette er løsningen?

Naturlig nok er ikke alle ivrige lesehester. Men ikke la det hindre deg i å få tilgang på viktig informasjon om å transformere en startup til en vellykket bedrift. Vi anbefaler at du sjekker ut appen Blinkist. Her finner du korte versjoner av populære sakprosabøker. Dette er velskrevne oppsummeringer av populære bøker, som du kan lære masse av. Hva er vel bedre for en utålmodig leser enn å lære det viktigste fra en bok på 200 sider, ved å lese en på 30 sider i stedet? Blinkist har også en lydbokfunksjon, slik at du kan høre på bøkene mens du går tur eller vasker gulvet.